19.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Творци с увреждания дариха картини на „Пирогов”

Сдружение „Синя зона” за творци с увреждания дари десет картини, които ще бъдат изложени в обновеното отделение по неврология на болница „Пирогов”. Председателят на организацията, художникът Тихомир Витков, лично предаде творбите на началника на отделението д-р Мария Димитрова. Той пожела здраве и много професионални успехи за целия екип на отделението. „За нас, творците с увреждания, взаимодействието с лекарите, лечението и болничният престой са нещо познато. Даряваме тези картини от сърце, за да създадат по-добра и положителна атмосфера, и за медицинския персонал, и за пациентите в отделението”, каза Витков.

Д-р Мария Димитрова прие дарението и благодари на Тихомир Витков и представителите на Сдружение „Синя зона”. Тя заяви, че е трогната от жеста, и че картините скоро ще бъдат окачени в реновираното отделение.

Творбите са създадени по време на пленери в Ловеч. Ето имената на дарените картини и техните автори: Жоржета Тодорова – „В сянката на Ловешката крепост”, Ненко Чанев – „Край Осъма”, Миню Бонев – „Крепостта Хисаря”, Миню Бонев – „Старата уличка”,    Цвета Апостолова – „Спокойствие”, Мариана Маринова – „Залез I”, Мариана Маринова – „Залез II”, Мариана Маринова – „Залез III”, Антония Ангелова – „На моста” и Васко Василев – „Пролет”.

Сдружение „Синя зона” работи, за да стимулира социалната интеграция на творци с увреждания. Дейностите на организацията дават възможност на тези художници да се срещнат и с хора със сходни проблеми. „Синя зона” популяризира творчеството на хората с увреждания и създава обществен интерес към начина им на живот и техните проблеми.

 

 

Следвай ме – Култура

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles