20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Теодосий Спасов и Иван Шопов представят албума си InFusion („Вливане“)

Джаз музикантът Теодосий Спасов и майстора на електронния звук Иван Шопов ще представят новия си албум InFusion („Вливане“) на 24 ноември в „Пространство 108“ (ул. „Раковски“ 108 в София). Двамата ще изсвирят „на живо“ всички композиции от него.

Специални гости на събитието са вокална група „Авигея“ и пианистът Димитър Бодуров, участвали и в записите на албума. Визуалната среда ще е дело на Лора Шопова.

Албумът InFusion, събрал творчеството на Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (програминг и китара) от 2016 г. насам под същото име, съдържа 10 трака. Всички те носят мултижанровия дух на лайв концертите, които двамата музиканти изнасят през последните две години в България и чужбина. Минималистичният джаз, потопен в електронна атмосфера и съчетан с фолклорни елементи, който двамата изпълняват, е претърпял съществена еволюция в студийната версия. Най-значимата новост е, че в записите на всички композиции участват гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката.

Предвидено е и специално меломанско издание на грамофонна плоча, което ще излезе официално на пазара в началото на 2019 г. като за пълното удоволствие на слушателя артистите подготвят 180-грамов бял винил.

 

Следвай ме – Култура

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles