12.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Тестват контактни котки и кучета за коронавируса

Изследването се прави безплатно в Сеул, положителните под карантина

Котките и кучетата, които са или в досег със заразени хора с коронавируса и проявяват симптоми, ще бъдат тествани безплатно в Сеул. Това  съобщиха световните информационни агенции. Инфектираните домашни любимци трябва да бъдат карантинирани в домовете или градски центрове 14 дена.

Програмата започва седмица, след като беше открит първият случай на новата зараза в котка. Тя е живяла при две жени, присъствали на религиозна сбирка, след която имао десетки заразени.

Здравнте власти подчертават, че няма данни животните да предават вируса на хора. Други корейски градове също ще започнат подобни програми.

В света бяха съобщени редица случаи на кучета и котки с положителен тест за новия коронавирус. В началото на януари две горили в зоологическата градина на Сан Диего се разболяха и бяха поставени под карантина. Те се заразиха от болен гледач без симптоми. В Дания завърши унищожаването на норките, след като бяха открити заразени животни и се появиха опасения, че те допринасят за развитието на нови щамове.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles