5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Тиквени палачинки с пилешко месо

Палачинките са широко застъпени в руската кухня – със сладко, със задушени зеленчуци и сметана, с месо. Всяка домакиня в миналото ги е завивала с това, което има у дома. Това е една от най-бързите и вкусни закуска, но и храна, която може да бъде поднесена за обяд или за вечеря. Някои жени дори са експериментирали с тестото, като са слагали в брашното гречка (елда), перловка (белен ечемик), дори тикви.

Следвай ме“ ви предлага една вкусна рецепта на палачинки от тиквено тесто с пилешко месо.

Продукти за 8 порции: прясно мляко – 120 мл, тиквено пюре – 120 мл, яйца – 2 бр., брашно – 2 супени лъжици с връх, картофено нишесте – 2 супени лъжици (може да се замени с брашно, но да се увеличи млякото с 50-60 млл), набухвател – захар – 1 чаена лъжичка, сол – 0,3 чаена лъжичка, растително масло (за тестото) – 2 суп. лъжици, растително масло за пърженето.

Продукти за плънката: пилешко филе варено – 300 г., кромид лук – ½ глава, краве масло – 1 чаена лъжичка, сол – на вкус, млян черен пипер – на вкус.

Приготвяне: Тиквеното пюре се приготвя предварително, като изпечената тиква се пасира. Яйцата се разбиват, прибавя се захарта и солта, разбива се. Постепенно се добавят смесените сухи нишесте, брашно и набухвател. Разбъркайте много добре, за да няма бучици. Бъркайте и наливайте млякото на тънка струя. Прибавете тиквеното пюро, продължавайте да бъркате. Сложете растителното масло, разбъркайте и оставете тестото за 20 минути. На гъстота то трябва да е както за традиционните палачинки.

Лукът се нарязва на ситно, в тиган се запържва с кравето масло до златист цвят, посолява се и се слага пиперът. В тигана се добавя нарязаното на ситно пилешко филе. Разбърква се и се пържи 2-3 минути.

Изпържват се палачинките. Всяка от тях се завива с 1-2 супени лъжици от плънката.

Преди сервиране те могат да се затоплят, като върху тях се сложи и по лъжица сметана.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles