9.6 C
София
понеделник, май 27, 2024
spot_img

Трамвай № 10 в София с нов маршрут временно

Заради ремонт на 6 и 7 април в някои участъци ще бъде спрян, пускат извънреден автобус за гражданите, които го ползват

Трамвай №10 в София променя маршрута си временно заради ремонт на релсите. Това съобщиха от Столичната община.

От 08.00 до 16.00 часа на 6 април (събота) и на 7 април (неделя) ще бъде извършен ремонт по линията в участъка „Борова гора“. За времето от 04.30 до 16.00 часа в тези дни се въвежда временна организация на движение на превозните средства на обществения транспорт, както следва:

Трамвайна линия № 10 се скъсява от ж.к. „Западен парк“ до площад „Журналист”.

Разкрива се временна автобусна линия № 10ТМ: с маршрут от трамвайното обръщателно колело на метростанция „Витоша“ до метростанция „Стадион Васил Левски“, както следва: начална спирка с код 0910 „Метростанция Витоша“ за трамвайна линия № 10, надясно по бул. „Черни връх“, по бул. „Джеймс Баучър“, ул. „Йосиф Петров“, по ул. „Митрополит Кирил Видински“, по бул. „Драган Цанков“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, обратен завой на ул. „Ген. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по бул. „Драган Цанков“ по маршрута до крайна спирка с код 0911 „Метростанция Витоша“ за трамвайна линия № 10.

Автобусите ще спират на:

= трамвайните спирки по бул. „Черни връх“ и бул. „Джеймс Баучър“;

= временна двупосочна спирка на „Ул. Митрополит Кирил Видински“ на кръстовището на ул. „Митрополит Кирил Видински“ и ул. „Борова гора“;

= автобусната спирка с код 1913 „Ул. Граф Игнатиев“ за автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока бул. „Цариградско шосе“ при метростанция „Стадион Васил Левски“ – крайна и начална.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles