10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Трикът на шпионина за бързо заспиване

 

Безсънието е неизбежен компонент във всекидневието на всеки, който живее на бързи обороти. То е в резултат на стресът през деня, безокойство за бъдещето в резултат от житейски неблагопоучия, а в някои случаи и от заболявания на съня.

Преди да посегнете към хапчетата, към които се привиква опитайте с автотрениг.

„Следвай ме” ви предлага два метода на руския шпионин Виктор Суворов (истинското му име е Владимир Богданович Резун), описани в негова книга. След като приключва шпионската си кариера в полза на бившия Съветски съюз, той  става писател.

Основният метод за бързо заспиване, на който са обучавани в миналото съветските разузнавачи, според Суворов, преборва не само безсънието, но и чувството на тревога.

За целта трябва да легнете по гръб, да се протегнете и да се отпуснете. Клепачите трябва да са затворени. Зениците трябва да „гледат” нагоре, това е физиологичното състояние на очната ябълка по време на сън.

„При това положение човек ще заспи бързо без усилие”, уверява Суворов.

Друг начин е техниката на обратното мигане. За нея трябва да се легне по гръб, очите да се затворят, човек да се протегне и да се отпусне. След около 5 – 15 секунди клепачите трябва да се отворят и бързо да се затворят. Получава се своебразно обратно мигане. Този начин отпуска бързо тялото и потопява мозъка в слаб хипнотичен транс, който довежда бързо съня.

 

 

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles