11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Уилям Шекспир – първият мъж с ваксина срещу COVID-19 (ВИДЕО)

Стартът на имунизациите срещу коронавируса даде пред него 91-годишната британка Маргарет Кийнан

Уилям Шекспир беше първият мъж, който получи ваксина срещу COVID-19 рано сутринта на 8 декември  в Университетската болница в Ковънтри – Великобритания, предадоха световните агенции. Това не е остроумна шега, а истинското име на 81-годишния мъж от Уоруикшър, който беше ваксиниран втори с антивирусната ваксина на компаниите Пфайзер и Бионтех. Колкото до град Ковънтри, той се намира на 30-на километра от Стратфорд на Ейвън, родното място на великия английски поет и драматург Уилям Шекспир.

Недраматургът господин Шекспир, каза, че е очарован от събитието, след като ваксината му бе поставена. Кадрите с момента на неговото ваксиниране в Университетската болница в Ковънтри, излъчени директно по телевизията, накараха британския министър на здравеопазването Мат Ханкок да се просълзи и да заяви: „Това беше една трудна година“, а после да добави: „Горд съм, че съм британец“.

Първият ваксиниран с продукта на Пфайзер и Бионтех бе Маргарет Кийнан, която навършва 91 години другата седмица. Ваксината й бе поставена в 6.31 ч. (8.31 ч. българско време) в Университетската болница в Ковънтри. „Чувствам се „изключително привилегирована да бъда първият човек, ваксиниран срещу COVID-19“, заяви възрастната дама. После допълни, че това е бил най-добрият подарък за предстоящия й рожден ден и че ваксинирането й означава, че може да планира да прекара известно време със семейството и приятелите си през Новата година.

И Уилям Шекспир, и Маргарет Кийнан бяха се погрижили за ваксинирането да вплетат коледен елемент в облеклото си. Господин Шекспир беше заложил на червени чорапи с коледни мотиви, а госпожа Кийнан на синя тениска с пингвин с коледно шалче и коледна шапка и с надписа „Весела Коледа“ под него.

Скоро, след като британецът беше ваксиниран, в социалните мрежи шегаджии започнаха да остроумничат и правят препратки към именития му предшественик. Те реагираха с постове „Укротяването на вируса“ и „Двамата коронци“, препращайки към някои от пиесите на Шекспир. Други пък коментираха, че ако Маргарет Кийнън е пациент 1А, то Шекспир е „Пациент 2B or not 2B“.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles