Бедствие и много щети след проливните дъждове в Южна България

Остава бедственото положение в Неделино, Рудозем и Девин. То беше обявено, след като в нощта срещу неделя реките Арденска, Чепинска, Елховска и Неделинска преляха. 

Голяма част от Рудозем и околните села останаха без ток през вчерашния ден. Бедстващи хора няма, но материалните щети са сериозни. Няколко села в община Девин пък се оказаха откъснати от света заради пътя към село Ягодина, който беше подкопан и отнесен

Беласица е едно от селищата, които са най-пострадали от водното бедствие. „Има много залети дворове и градини, както и наводнени мазета и отнесени улици. На много места се виждат и водопроводни и канализационни тръби.

Все още няма достъп до водохващането на град Петрич, защото пътят е отнесен от водата. Идентична е ситуацията и с помпите на първи подем при река Струмешница.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две кални свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно.

Добрата новина е, че засега никаде няма сигнали за пострадали хора

Exit mobile version