16.8 C
София
неделя, май 5, 2024
spot_img

Безглутенов сладкиш с кокосово брашно (ПОЛЗИ + РЕЦЕПТА)

То е силно антибактериално, антиалергенно и с антигъбично действие, богато е на витамин В и подсилва имунната система

От: Пенка Яноти, Гърция-Итака

В последните години все повече хора прибягват към здравословното хранене с продукти, които не съдържат глутен, като например кокосовото брашно.

Този продукт се приготвя по технология, която запазва всичките му полезни витамини и минерали. Благодарение на това, в него се съдържа калий, който е известен като „искрата на живота“, тъй като  присъства в почти всяка наша тъкан. Съдържа и фосфор – отговаря за здравето на костите, зъбите, мозъка, бъбреците, сърцето, както и желязо, имащо огромно значение за енергията. Присъствието на тези елементи, както и на витамините от група B, помагат на цялото тяло да бъде здраво, но и да имаме по-силна имунна система.

„Следвай ме“ ви предлага една бърза за приготвяне рецепта за сладкиш с кокосово брашно. Той е неустоимо вкусен и е подходящ както за чай и кафе, така и за чаша бяло вино или ликьор. Всичко необходимо за доброто настроение на Вашата трапеза можете да намерите в магазини АВАНТИ (ТУК).

                                   Сладкиш с кокосово брашно

Продукти: яйца – 4 броя, захар – 1 ½ чаша, щипка сол, ванилий – 2 пакетчета, бадемово брашно – 1 ½ чаша, филирани бадеми (по желание), настъргана кора от 1 лимон.

Приготвяне: Белтъците от яйцата се разбиват с половината количество захар и щипката сол. След това се разбиват жълтъците с останалата захар до пухкав крем, като се прибавят ванилиите и поетапно бадемовото брашно. Ако сте избрали настъргана кора от лимон, ванилиите са излишни. Пак поетапно се добавят и разбитите преди това белтъци, но на дози, като не се бърка с миксела а с шпатула, за да не спаднат. Сладкишът се посипва с филираните бадеми.

Пече се върху върху хартия в малка тавичка на 175 градуса, като готовността се проверява с клечка. След изстиване се посипва с пудра захар. За украса могат да се сложат и резенчета лимони.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles