Десетки кръводарители се отзоваха на призива на „Пирогов”

Хората се редяха при – 4°С, за да помогнат на пострадала на пешеходна пътека девойка, болницата им благодари

Десетки кръводарители се отзоваха на призива на „Пирогов” за даряване на кръв от рядка група (Виж ТУК). Хората се редяха при – 4°С, за да помогнат на пострадала на пешеходна пътека девойка, която е в критично състояние, съобщиха от спешната болница. Момичето е с кръвна група А (резус фактор положителен).

От „Пирогов” увериха, че вече има достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчетоха, че нуждите на лечебното заведение, като цяло, продължават да остават високи.

„Призоваваме гражданите да запазят позитивната енергия, генерирана в обществото, в резултат на апела за доброволни кръводарители, като продължават да даряват кръв за нуждите на болница „Пирогов“ през цялата предстояща седмица в Националния център по трансфузионна хематология в София. Само така можем да гарантираме, че ще бъдат избегнати нови критични ситуации, които да налагат отправянето на апели за спешно кръводаряване”, казаха оттам.

От „Пирогов“ изразиха признателност и благодарност на отзоварите се кръводаритеи, както и на кипа на Националния център по трансфузионна хематология.

Желаещите, които искат да помогнат на болницата, могат да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа.

Exit mobile version