15.8 C
София
неделя, април 28, 2024
spot_img

Днес Гергана Стоянова празнува своя юбилей

Днес Гергана празнува своя специален ден. Своя юбилей. Кои би казал че тя е вече на 50!

Гергана Стоянова е най-разпознаваемия глас в България. Най- успялата актриса в дублажа. Най- естествената,истинската и талантлива жена.

Гергана Стоянова е театрална, филмова, телевизионна и озвучаваща актриса.

По-известни заглавия с нейно участие са „Смолвил“, „Монк“, „Бойна звезда: Галактика“, „Чък“, „Триумфът на червилата“, „Касъл“, „Мама“,„Ел Чапо“, „Не ме оставяй“, а също и анимационни поредици като „Лигата на справедливостта“, „Кодово име: Съседските деца“, „Лагерът Лазло“, „Генератор Рекс“ и „Остров Пълна драма“

Актрисата дава своя глас и на българския текстов синтезатор за незрящи – SpeechLab 2.0, дело на Българската асоциация за компютърна лингвистика.

Тя е първата жена председател на Гилдията на актьорите избрана през 2018 г,

През 2021 г. печели наградата „Икар“ за „Най-добър дублаж“ за ролите на Елиза и Мария във „Влад“ и всички женски роли в „Убийство в Ориент Експрес“, заедно с Елисавета Господинова за Ебру в „Черна роза“ и Уили в „Пчеличката Мая“ (дублаж на Про Филмс), и Йорданка Илова за Гюл във „Вятърничав“.

Освен известна личност, тя е майка на две прекрасни деца – дъщеря й е в Единбург, където надгражда полученото образование в Бърфорд, със специалност „Дигитални медии и интерактивен дизайн”, а синът й учи в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София.

Екипът на “Следвай ме”и пожелава много здраве, духовни радости и щастието никога да не я напуска!

Снимки:ФБ

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles