Има сигнал от оцелял на фериботa край гръцкия остров Корфу

Има сигнал от оцелял на фериботa „Олимпия“ край гръцкия остров Корфу. Това са съобщили гръцките власти. В момента се преценява как той да бъде изваден. Към ферибота се приближиха две лодки – едната е с медицински екип на борда, за да му се помогне. По неофициална информация оцелелелият е литовски гражданин. Той се намира в задната част на ферибота, от която все още излиза дим. 

Гасенето на пожара продължава. Над ферибота обаче се издигат гъсти облаци дим.

Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибот край гръцкия остров Корфу, се върнаха у дома. По пътя от Корфу до тук част от групата е свалена в Петрич, София и Пазарджик, а до Пловдив стигнаха 12 души.

На злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро. За съжаление все още двама от колегите им са в неизвестност. Хората все още не могат да преживеят стреса от случилото се край гръцкия остров.

В социялните мрежи са пуснати снимки за издирване. Единия е баща издирван от своята дещеря . Той се е качил на плавателния съд около 1:30, а след това близките му се загубили върска с него. Те търсят информация за местонахождението му в групи в социялните мрежи.

Има възможност мъжът да е спасен , но да не е успял да се свърже със семейството си.

Други хора също издирват шофьор, Васил Марков е бил на борда на злополучния плавателен съд. Той е един от българите, които са в неизвесност.

На борда са били 127 вългари от кой 38 вече са в България. Очаква се още 30 българи да пристигнат по-късно днес в България. 

Exit mobile version