Кокошка (пиле) с паста и песто

В италианската кухня, както вероятно ви е известно, макаронените изделия се наричат паста. С въпросната паста може да се приготви всякакво солено блюдо. Едно от най-разпространените е кокошката с паста и босилеков сос песто. Кокошето месо може да бъде заменено успешно с пилешко.

Предлаганата рецепта е за 4 порции, приготвянето отнема не повече от 40 минути.

Продукти: кокоше или пилешко месо от гърдите на птицата – 3 парчета, сол и черен пипер – на вкус, зехтин – 2 супени лъжици, паста – 300 гр, сос песто от босилек – ½ кафена чаша, високомаслена сметана – ½ чаена чаша.

Приготвяне: месото се нарязва на тънки лентички с дебелина около 2 см, подправя се със сол и черен пипер. Зехтинът се нагрява в голям тиган. Слага се месото и се запържва, до златисто-кафеникав цвят, като парченцата се обръщат от всяка страна. Преди да започнете да приготвяте месото, сложете пастата да се вари в гореща подсолена вода. Когато са готови, излейте водата и ги оставете в тенджерата, прибавете малко от зехтин, сосът песто и сметаната. Разбъркайте добре. Поднесете топло, като върху пастата сипете и от месото.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version