12.3 C
София
петък, май 17, 2024
spot_img

Коледната елха, как да я направим неповторима

Няколко идеи за нейната украса, които ще впечатлят домашните, но и комшийката, изпълняват се лесно, евтино е

Коледното дърво, което наричаме елха, е в центъра на християнските домове преди, по и след Рождество Христово. То присъства и на Нова година и дни след посрещането й. Уж то е едно и също, но на практика всяка година може да бъде различно. При това, да му бъде придаден неповторим облик, който ще впечатли не само домашните, приятелите и роднините, но и ще предизвика известна завист дори у комшийката.

Предлагаме Ви няколко идеи, но Вие можете да развихрите въображението си и да сътворите наистина едно неповторимо коледно дърво.

От него може да лъха сантименталност и в същото време да създава уют и усещане за непреходност. Това можете да посигнете като украсите клоните на елхичката със стари играчки от времет на вашето детство. Към тях добавете няколко снимки на семейството от щастливи моменти или важни събития. Самите фотографии можете  просто да сложите между клоните или са залепите с тиксо на гърба им панделка, която да промушите през клончето. Те определено ще създадат топлина и уют на всички у дома.

Дървото рустик или естествено включва дървени тонове и рустик елементи. За целта шишарки и нюанси на кафяво, зелено и наситено червено. Ако се спрете на него, нека Вашата елхичка да е жива, а не пластмасова

Коледна елха модерен и закачлив. Украсата на този модел е с ярки цветове, коледни топки с лед светлини, лампички метали и нетрадиционни коледни емоции, този стил на декорация за вашето дърво е най-подходящ за тези, които обичат да мислят извън щампите и традицията.  Намерете дърво в ярък цвят – бяло, розово, зелено или синьо – и използвайте лъскави орнаменти във всички различни форми и размери, за да го превърнете в ексцентричен шедьовър. Опитайте се обаче да не се сблъскват цветовете.

Елхата металик е в сребристо, златно или медно. Такава панделка трябва да поставите в горната част на дървото. По-долу комбинирайте металин орнаменти – гирбянди, играмки, а защо не и бонбони с станиол?!
Дърво за малко простраство – то е за талански или крайно маломерни жилища, в които няма място за елха. Можете  обаче с гирлянди и лепенки да я изрисувате на стената. Ако тя е над етажерката или над шкаф или масичка, спокойно под нея ще се намери достатъчно място за подаръците. В допълнение можете да подредите около нея коледни, също прикрепени на стената и да поставите  подаръците на рафт отдолу.

Крайбрежна елха – тя е за тези, коитои живеят край морето.

  Можете да внесете неговият дух и у дома, ако я украсите със сини гирлянди, окичите миди, под нея сложите рапани, добавите панделки и украса в тюркоазено и седефено.

Цветното коледно дърво ще вземе ума на всеки. За украсата използвайте и цветя, които не е задължително да отговарят на коледните цветове. То обаче трябва да бъде естествено, а не изкуствено. Розово, оранжево и жълто са страхотен контраст с тъмнозелените листа на коледната елха.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles