17.8 C
София
неделя, април 28, 2024
spot_img

Коледният фестивал в Благоевград събира пари за онкоболно момче

„Следвай звездата, озари пътя“. Това е мотото на тазгодишния Коледен фестивал, който традиционно организира община Благиоевград, съобщи заместник-кметът Христина Шопова. Събраните средства ще бъдат дарени за малкия Иван, който е с онкологично заболяване. По-голямата част от сумата вече е събрана. Надеждата ни е след фестивала да бъде събрана разликата“, допълни тя.

По думите й, тази година Дядо Коледа ще пристигне не с шейна, теглена от елени, а по различен, много по-атрактивен начин, но не пожела да разкрие тайната.

Церемонията по запалването на елхата ще бъде на 5 декември, като за целта ще има специална празнична програмата. Тържеството ще започне в 18,30 ч., а в 19.00 ч. се предвижда да пристигне добрия старец, който носи подаръци.

Всички общински институции подготвят коледни концерти и представления в рамките на фестивала – Камерната опера, Биг Бендът, Клубът по художествена гимнастика „Пирин“, Ансамбъл „Пирин“, Кукленият театър-Благоевград и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград“. Билетите за всички тях ще бъдат на символичната цена от 3 лева, като събраните пари от продажбите ще бъдат внесени за лечението на малкия Иван.

Христина Шопова подчерта, че и тази година ще има четене на коледни приказки за най-малките във фоайето на общината – „Часът на приказния разказвач“. „На 26 декември почти към края на фестивала за мен е чест да съобщя, че ще има специална изложба в Регионален исторически музей-Благоевград на един изключителен автор, с който България може да се гордее, а именно Борис Георгиев“, каза още тя. Заместник-кметът посочи, че в програмата за Новогодишната нощ са включени редица народни певци, тъй като през годините е установено, че това искат хората. Христина Шопова заяви, че и тази година отново ще има кутия за коледни писма.

 

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles