12.3 C
София
петък, май 17, 2024
spot_img

Леопард избяга от зоопарка в Стара Загора (ОБНОВЕНО)

Посетителие са евакуирани веднага, хищникът бе заловен два часа по-късно

Леопард избяга от зоопарка в Стара Загора. Липсата на хищника от клетката е установено около 10.30 часа днес, 18 юни, съобщиха оттам.

Обявена е извънредна ситуация. Посетителите са евакуирани.

Незабавно екипът на зоологическата градина помогна за извеждането на посетителите, за по-бързата евакуация някои бяха извозени с автомобили.

„Леопардът притича пред нас по алеята и се шмугна в гората“, каза един от посетителите.

От зоопарка предупредиха хората да избягват и територията на парк „Аязмото“. Предложено им е да презаверят билетите си за следващо посещение.

Малко преди 14.00 часа от общината, която е собственик на зоопарка съобщиха, че животното е намерено, упоено и заловено. „Установено е, че леопардът Данте е напуснал клетката си в резултат на нехайно отношение на служители на Зоопарка по време на хранене на животното. В тази връзка на отговорните служители ще бъдат наложени наказания според Закона за административните нарушения и наказания и Кодекса на труда, обявиха от сайта на институцията. Животното не е пострадало“, увериха оттам и поднесоха извинение на посетителите.

Пони отхапа два пръста на бременна жена пак в зоопарка на Стара Загора. Инцидентът се случи преди повече от месец. От общината проследили записите на охранителните камери и твърдят, че преди инцидента тя и хората с нея са минали поне покрай две табели, които забраняват на гостите да хранят и да дразнят животните. Жената, която е от Пловдив и била към края на бременността си, може би не се е съобразила с тази забрана, поради което е пострадала, припомня „24 часа”.

„Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й.

Семейството на Ани посетило зоологическата градина в Стара Загора на 8 май. Жената разказала пред адвоката си, че посегнала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частна болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles