Мълния удари мъж в София

Инцидентът се е случил в квартал „Младост“, има обгаряния по ръцете и краката, но е в добро състояние и без опасност за живота

Мълния е ударила 30-годишен мъж в столичния квартал „Младост“ при разразилата се буря днес. Инцидентът стана в междублоково пространство, в столичния квартал „Младост“ 1. Сигналът за случилото се е подаден малко преди 19.00 часа.

По първоначална информация пострадалият се е разминал само с неголеми изгаряния по ръцете и по краката. Закаран е в Университетската болница „Света Анна“. „Пациентът е в добро общо състояние, контактен и адекватен“, казаха от лечебното заведение.

За няколко часа в София настъпи същински апокалипсис. Градушка с удари първо столичните квартали „Студентски град“, „Мусагеница“ и отделните части на „Младост“, където движението след 16.00 часа беше почти невъзможно. Улици и булеварди бяха блокирани от придошлите кални води.

Пак около 19.00 ч. пламнаха стълб и сграда в близост до Централните хали. Огънят беше потушен бързо от огнеборците. Предполага се, че е възникнал в резултат на паднала мълния.

На 23 май 2024 г. също се очакват гръмотевични бури. През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има валежи. В отделни райони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични бури, там има условия за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки. През нощта ще бъде почти тихо, а през деня ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 19°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Exit mobile version