7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Най-възрастният човек в света утре ще отпразнува рождения си ден (ВИДЕО)

Венецуелецът Хуан Висенте Мора, който беше обявен за най-възрастния жив мъж в света от Книгата на рекордите на Гинес миналата седмица, ще отпразнува 113-ия си рожден ден, предаде Ройтерс.

Той е роден на 27 май 1909 г.  

Мора, който се радва на добро здраве и всеки ден пие по чаша ликьор агуардиенте, има 41 внуци, 18 правнуци и 12 праправнуци, става ясно от разпространено съобщение от представители на Книгата на рекордите на Гинес. 

Освен че има леко повишено кръвно налягане и проблеми със слуха заради възрастта си, венецуелецът е в много добро здравословно състояние и не получава никакви лекарства, казва Енрике Бухан, който е доктор в град Сан Хосе де Боливар, където живее столетникът.  

Хуан Висенте Мора стана най-възрастният мъж на планетата, след като испанецът Сатурино де ла Фуенте Гарсия, роден на 11 февруари 1909 г., почина през януари т.г. Той беше на 112 години и 341 дни. 

Най-възрастната жена е френската монахиня, сестра Андре, която е на 118 години. През април т.г. почина японката Кане Танака, която бе на 119 години.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles