10.8 C
София
събота, май 4, 2024
spot_img

На 21 март е родена актрисата Искра Радева (ВИДЕО)

Честит рожден ден!

Искра Димитрова Радева – Станулова е българска актриса, родена на 21 март 1951 г. в София.

Харизматичната актриса дължи влечението си към сцената на своята баба, с която прекарала голяма част от детството си, защото родителите й били почти постоянно ангажирани. Тя била много интересна и артистична жена – една от признатите красавици на София и всяка седмица я водела по две пъти на театър, опера и балет. Майката на Искра също имала певческа дарба и била една от най-обещаващите ученички на известния Христо Бръмбаров.
В началото Искра също взима уроци по оперно пеене, но по-късно избира актьорската професия. Неин преподавател във ВИТИЗ е незабравимият Апостол Карамитев, от който тя си признава, че е научила много. След завършването тя се присъединява към трупата на Младежкия театър. През 1997 г. напуска и две години по-късно основава своя театър – “Искри и сезони”, който бързо печели обичта на публиката. Освен актриса, продуцент и певица, благодарение на изразителният си глас, Искра е много ангажирана и в дублажа.
Радева се занимава с дублаж на сериали за Българската телевизия (Първа програма) през 80-те и 90-те години. Най-известна ѝ роля в озвучаването е Меги Клийри в „Птиците умират сами“. Сред някои от другите сериали с нейно участие са „Богат, беден“ и „Завръщане в Рая“

Екипът на “Следвай ме”и пожелава много здраве, духовни радости и щастието никога да не я напуска!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles