20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
spot_img

Пак ден с тежки катастрофи

Автомобил и линейка се ударихе край Сливен, кола навлезе в насрещното преди тунел „Витиня“, друга се обърна в нива

Поредният горещ  не само по отношение на температурата ден е, но и на катастрофи е. Има и две жертви.  

Автомобил и линейка се удариха край Сливен, двама души са загинали, има и ранени, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал малко след 11.30 ч. в района на разклона за село Гавраилово, малко след село Злати войвода.

По информация на МВР лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван 66-годишен мъж, е застигнат и ударен от линейка, пътуваща от Нова Загора към Сливен.  Загинал е пациентът, превозван със специализирания автомобил, както и шофьорът на лекия автомобил. Шофьорът на линейката и лекарят са с тежки травми, както и 63-годишна жена, пътувала в колата. Всички те са откарани в болницата в Сливен, където техните колеги се борят за живота им.

По информация на Диана Русинова – експерт по пътна безопасност, основател и председател на Европейския център за транспортни политики причината вероятно е отнемане на предимството на специализирания автомобил.

Шофьор навлезе в насрещното до тунел „Витиня“ и удари две коли. По първоначални данни е имало техническа неизправност в спирачната уредба на автомобила. Няма пострадали.

Кола с гастарбайтери се преобърна на автомагистрала „Марица“. Инцидентът е стана около 10.30 часа близо до пътния възел за Гърция. Автомобилът е излязла от платното, съборил е телената ограда и и се е спрял в близката нива. Возещите се в него са откарани в „Спешна помощ“ – без опасност за живота.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles