16.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
spot_img

Проверка в болницата с вързаните бебета по сигнал на майка

Тя е разпоредена в болницата в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен от Директор д-р Васислав Петров

Започва проверка в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, за която майка сигнализира, че бебета са връзвани за кошарките за ръцете и краката. (виж ТУК) Тя е разпоредена от директора на лечебното заведение д-р Васислав Петров.

„Разпоредил съм проверка по случая. Проверка ще направи и Регионалната здравна инспекция, прокуратурата, която се е самосезирала и Агенцията за закрила на детето“, лаконичен бе пред „Следвай ме“ директорът на болницата д-р Васислав Петров.

Пред  bTV пък заяви, че ще проучи какви са сигналите и ще се запознае с всички гледни точки. „Получих сигнал от майка, която е лежала с детето си в педиатрията за това, че бебетата са връзвани в креватчетата си и разпоредих проверка“, посочи той.

По думите му има подобна практика децата да бъдат връзвани, тя се нарича фиксиране и се използва за ограничен период от време, когато бебетата са сами.

От лечебното заведение също излязоха с позиция по случая. Тя е публикувана на сайта на болницата.

Вчера Мария Георгиева, сподели пред нашата медия – СЛЕДВАЙМЕ.НЕТ разказ за брутално отношение към малки бебета в детското отделение на главната болница  МБАЛ „Д-р Иван Селемински“ в гр. Сливен

След нейния разказ, трябваше да има протест пред болницата, но майките от страх не се появиха. Обаче много от тях споделиха в социалните мрежи, че в тази болница това е  практика вече от 10 години насам. Малките деца и бебета, които се оставят в болницата без придружител  се връзват за креватчетата с въжета от бинтове.  Когато  майките питат защо се прави това, получават отговор, че това е за доброто на децата, за да не се наранят от системите. Но както виждаме от снимките и кадрите на Мария, децата не са със системи. Мария е майка на три деца и с тях е лежала в болницата много пъти. Тя ни сподели че децата не са на системи, а просто така стоят с дни вързани. А още по страшно е било отношението на персонала с тези дечица.

По-долу в текста ще намерите и коментари на родителите, които са пострадали от същото отношение в болницата на гр. Сливен

Посочените текстове публикуваме без редакторска намеса:  

Ето само част от коментарите на родители който споделят своите сведощва в социалните мрежи

Гери : Това е самата истина за съжаление. Преди живеех в Сливен (таткото на синът ми е от там). Преди малко повече от 7години се наложи да приемат малкия малко след като навърши 40дни, като аз бях с него. И ние бяхме на 2ри етаж, до въпросното отделение. В началото не ми направи впечатление постоянния плач, защото бях с новородено първо дете и се бях шашнала, но след ден-два, отивайки до тоалетната, реших да видя защо плачат толкова бебенцата.. Ами, наистина бяха вързани за ръчичките и крачетата  Попитах жената, с която бяхме в една стая, и тя ми каза че го правят, за да не мърдат и да не разместват системите. Явно за повече от 7 години нещата са си същите

Николай: Жив ад за деца и майки е това отделение! Дано на никой не му се налага да остава там! Аз също имах случка преди три години когато лежах с детето си! Доктор незнам си кой идва без да се представи вижда че детето ми е жесто оплашено и видимо доста болно и плачещо от мисълта че отново ще го преглеждат-обърна се и каза-Май БАЩА ТИ НЕ ТЕ Е БИЛ МОЕТО МОМЧЕ ИСКАШ ЛИ ДА ТИ ЗАШЛЕВЯ ЕДИН ШАМАР! Смятам че не е редно такова грозно ,зверско и НЕ ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДЕЦАТА!

Ева : Това съм го преживяла. преди 19 години. Най- жестокото отношение, към бебетата. Раната в душата ми е още отворена….   

Соня: лежала съм като дете там, същата гледка която описва жената, съм я виждала и преди 17 години. Вързани бебете, късащи се от рев, отвратително отнишение и пълно с хлебарки като допълнение. Аз също бях до стаята на бебета, няма такъв ужас..

Цветко: Всичко което казва жената е вярно ас сам била с даштеричката си в тази волниса

Коментарите нямат край, хората споделят своите истории но със надеждата някой да разкрие истината!

Весела споделя : За съжаление мисля че никой държавна институция няма да го вземе написаното под внимание. Това не е от сега и още си съществува детското отделение със същия персонал.

Утре, майките които днес не събраха храброст ще имат втори шанс да застанат пред болницата и да споделят техните истории.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles