Пуешки кюфтета на фурна

Те са изключително вкусни, макар и да са в менюто на хора, засегнати от висок холестерол, метаболитни нарушения и кожни заболявания

Едва ли има човек, който да не го съпътства вкусът на детските години, когато си помисли за пържени кюфтета така, както ги правеше мама.

И макар това да е едно от най-непретенциозните ястия, с които може да се справи дори аматьорът в кухнята, има хора, които не могат да си ги позволят. При тях причината не е финансова, а здравословна. Пърженото, особено от червено месо – свинско, телешко, говеждо, е изключено от менюто на хора с метаболитни нарушения, които трябва да редуцират теглото, за да се предпазят от други заболявания. Недопустимо е да ги ядат и тези с висок холестерол, както и с редица кожни заболявания, като псориазис, например. Всички те обаче мога да консумират кайма от пилешко или пуешко. „Следвай ме“ ви предлага една бърза рецепта за кюфтета от птиче месо, в случая пуешко.

Кюфтета от пуешко - вкусно Следвай ме - Кухня

Независимо, че те са диетични, са много вкусни. Това обаче не пречи да ги поднесете с чаша добре изстудено бяло вино или бира. Трапезата ви ще още по-вкусна и изобилна с продуктите от магизини АВАНТИ (Виж ТУК).

Продукти:  Пуешка кайма или друга от птица – 400 г, сухари  или твърд хляб – 2 малки филийки, яйце – 1 брой, кромид лук – 2 малки или една голяма глама (може да се замени с пресен зелен лук), босилек или магданоз, или други зелени подправки. Ако наистина се налага да консумирате диетична храна, избягвайте острите подправки!

Приготвяне: Всички тези продукти се омесват добре. Посоляват се, ако каймата не е солена. Оформят се кюфтета, но не се пържат. Те се нареждат върху хартия за печене в тава и се пекат. Накрая, по желание, можете да сложили върху всяко едно от тях парченце кашкавал и да върнете във фурната, докато той се разтопи.

Добър апетит!

Exit mobile version