12.9 C
София
понеделник, май 20, 2024
spot_img

Руските инфлуенсъри скърбят за Instagram (ВИДЕО)

След забраната на Инстаграм в Русия

Руски инфлуенсъри масово протестират срещу решението на страната им да забрани Instagram. Някои от притежателите на най-влиятелните профили изразиха недоволството си от забраната, като заявиха, че това е едно от местата, чрез които те изкарват доходите си, общуват с феновете си и изразяват себе си.

Една от тях е риалити телевизионната звезда Олга Бузова, която има над 23,3 милиона последователи в Instagram, публикува близо седемминутно видео в неделя, в което ридае от предстоящата загуба на аудиторията си.

„Не се страхувам да призная, че не искам да загубя инстаграма си. Не знам как ще се развие бъдещето ми”, каза тя.

Модната блогърка Карина Нигай, която има близо три милиона последователи също публикува клип, в който плаче и споделя, че е в „скръб“ заради забраната.

„Мислите ли, че за мен Instagram, е само източник на доходи? За мен това е целият ми живот. Това е душата ми. Това е единственото нещо, с което се събуждам и заспивам последните пет години подред”, сподели тя със сълзи на очите.

Въпреки че тези влиятелни лица получиха съобщения за подкрепа от своите последователи, някои понесоха и критика.

„Боже, в Украйна хората умират, децата са в метрото, няма къде да спят, загубиха всичко, а ти плачеш заради Instagram

„Е, супер, най-накрая и на вас ще ви се наложи да си намерите истинска работа, достатъчно пари изкарахте от снимане на голите си тела”

Русия обяви в петък, че ще забрани Instagram – седмица след като блокира Facebook. Това последва хода на страната да обяви компанията-майка на платформите Meta за „екстремистка организация“ според руското законодателство.

Ръководителят на Instagram Адам Мосери туитна в петък , че забраната на Русия ще остави 80 милиона души откъснати един от друг и „от останалия свят“.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles