Скок на цените на билетите за влак

Поскъпването им е с 20%, запазват се старите правила за пенсионерите и учениците, съобщиха от БДЖ

Поскъпване на билетите за влак влиза в сила от днес, 7 май. То е средно с 20 на сто, съобщиха от БДЖ. От компанията аргументираха решението с инфлацията и повишените разходи на дружеството.

Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Превозът на деца до 7-годишна възраст ще се осъществява безплатно срещу предоставяне на документ, удостоверяващ възрастта, и задължително издаване на билет с нулева стойност.

Цената за възрастни по направление София-Бургас-София например става 36,70 лв. за отиване и връщане с бързия влак, ако пътувате втора класа. За първа класа в двете посоки тя е 46,00 лв. За сравнение преди влизане в сила на увеличението билетите по тези дестинации са били съответно 30,70 и 38,40 лева.  

От 7 май се въвежда и временна реорганизация на влаковете, които пътуват от и към северното направление – Мездра, Видин, Варна, Русе. Промяната се налага заради ремонт – модернизации и развитие на жп възел София.

Exit mobile version