19 C
София
неделя, септември 8, 2024
spot_img

Създадоха водка, не прави махмурлук

Разработката е направена случайно от руски учени в Новосибирск

Учени от Новосибирск случайно създадоха водка, която не предизвиква махмурлук, докато се опитваха да направят лекарство срещу захарен диабет, пише сайтът „Лента”.

Който разбира, АВАНТИ избира

Николай Баранов и Оксана Афанасиева разработвали препарат на основата на еленски мъх, който е част от храната на северните елени. Това растение притежава свойството да извежда токсините от организма.

Учените започнали да разтварят получените от мъха олигозахариди в различни течности, включително и във водка. Оказало се, че получената напитка запазила своя алкохолен градус, но не предизвиквала махмурлук. Всичко необходимо за вашето добро настроение на вашата трапеза във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК.

Новата водка намалила своя постинтоксикационен ефект цели 20 пъти, токсичното действие на алкохола паднало 2-3 пъти, намаляла скоростта при изпадането в алкохолна зависимост.

Учените все пак имат намерение да се съсредоточат върху изучаването на свойствата на еленския мъх за корекция на метаболитните нарушения при захарния диабет. Що се касае до производството на водка, която не причинява махмурлук, това ще бъде въпрос на бъдещето.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles