19.8 C
София
неделя, май 5, 2024
spot_img

Честит рожден ден на актьора Асен Блатечки (ВИДЕО)

Днес един от най-талантливите родни актьори Асен Блатечки, отбелязва своя 51-ви рожден ден.

Асен Блатечки е роден на 22 март 1971 година в София. Бъдещият актьор се увлича от рисуването и от спорта. Тренира плуване, футбол, гребане, хандбал. В четири поредни години (от 1989 г. до 1992 г.) е шампион на България на Федерацията по традиционно карате.

През 1992 г. е приет в НАТФИЗ, където учи актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов. Завършва през 1996 г. Още като студент започва изявине си на театралната сцена с роли в постановките “ Мяра за мяра“, „Побъркани от любов“, „Лазарица“, „Натрапницата“.

Снимал се е в редица български и чужди продукции. Играе във филмите „Печалбата“, „След края на света“, „Мила от Марс“, „Маймуни през зимата“, и в телевизионния сериал „Морска сол“. През 2007 г. уваства във филма на Людмил Тодоров „Шивачки“. Играе и в нашумелия български сериал „Стъклен дом“,както и в много от българските филми от последните години „Стъпки в пясъка”, „Чужденецът”, „Пъзел”, „Фамилията”, „Посоки”, „В кръг”, „Съдилището” и много други.

През 2017 година Блатечки дебютира като режисьор с екшъна „Бензин”, където си партнира с още две лоши момчета на родното кино и театър – Калин Врачански и Башар Рахал. Във филма участват също Снежана Макавеева и Лиляна Станаилова.

Първата му режисьорска пиеса е „Побъркани от любов”, следват „За мишките и хората”, „Смях в залата”, „Роберто Зуко”, „За Господ – забранено!” и „Вик за любов”, която постига много голям успех още след премиерата и се играе из цялата страна. Режисира и постановките „Истинският запад”, „Опасно за живота”, „Пуканки”, „Горещо”, „Баща ми се казва Мария”.

Днес лошото момче на българското кино, отбелязва своя 51-ви рожден ден, а за всички тези години казва, че всеки човек намира своето щастие по различен начин, а той самият е щастлив.

Екипът на “Следвай ме”му пожелава много здраве, духовни радости и щастието никога да не го напуска!

Честит да е рожденият му ден!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles