25.8 C
София
вторник, юни 18, 2024
spot_img

Безплатни прегледи за разширени вени в Бургас

Ще ги осъществяват специалисти от Университетската болница

Безплатни прегледи за разширени вени ще правят специалисти от Университетската болница в Бургас (бивша областна). Те ще бъдат на  21,22,28 и 29 юни, а час можете да запишете тук: https://pregledi.venite.bg/

Така, Клиниката по съдова хирургия в университетската болница – Бургас за поредна година се включва в Националната кампания за борба с разширените вени. Тя се организира от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, а целта е ранна диагностика и навременно справяне с проблема, който не е само козметичен, а може да причини сериозен дискомфорт и да доведе до инвалидизация. От разширени вени страдат 73% от жените и 56% от мъжете, като има рискови професии, предразположени към развитие на хронична венозна болест – учители, фризьори, готвачи, касиери, компютърни специалисти, хирурзи, счетоводители, шофьори и всички останали, чието работно време преминава в едно и също положение на тялото. Други причини за поява на разширени вени са напредналата възраст, затлъстяването, заседналият начин на живот, приемът на противозачатъчни или хормонално-заместителна терапия, бременност, травми и др.

Ако имате симптоми като подуване, тежест и умора в краката, отоци, „мравучкане“, изтръпване, можете да се консултирате безплатно със съдов хирург. Съдовите хирурзи на УМБАЛ Бургас, които се включват в кампанията, са д-р Ивайло Хаджиев, д-р Радослав Шишков и д-р Христо Хлебаров.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles