20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Видин става открита оперна и балетна сцена през август

Видин става открита оперна и балетна сцена. В рамките на три дни, от 3 до 6 август на специална сцена на площад „Бдинци“ и трибуни за 1000 посетители, ще бъдат показани представления на Русенската и Старозагорската опера, съвместно с Видинската симфониета. Това съобщи кметът на града Огнян Ценков и припомни, че това е вторият такъв фестивал, провеждан в града.

Билетите ще струват 10, 20 и 30 лева.

В първия ден от културната проява ще има две представления за деца, които ще бъдат безплатни. От 11.00 и от 12.00 часа артистите от Държавната опера в Русе играят спектаклите „ До, ре ,ми в пелени” за деца от 1 до 3 годинки и „Музичко”, който е предназначен за 3-10- годишните.

На 3 август от 21.00 ч. ще се играе „Травиата“ от артисти на Старозагорската опера, на 5 август спектакълът „Царицата на чардаша“ на Русенската опера, а на 6-ти грае балета „Спящата красавица“, представление на Държавна опера в Русе.

Главната роля в „Травиата” от Джузепе Верди е поверена на солистката от Косово Беса Лугичи-сопрано, която дебютира в операта на Стара Загора преди четири години.

Провеждането на второто издание на фестивала е обезпечено финансово от община Видин, която е изразходвала за него 50 000 лева.

 

 

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles