21.8 C
София
вторник, юни 18, 2024
spot_img

Върни обратно на своето училище

Бивши възпитаници от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“

в Бургас дариха над 9500 лв. на гимназията

Бивши възпитаници на Природо-математическата гимназия „Акад. Н. Обрешков“ в Бургас събраха и дариха сумата от над 9500 лв., като 8000 лв. отиват за модерна интерактивна система за обучение по естествени науки.

Петнадасет години след завършване на средното си образование, учениците от випуск 2002 създадоха инициативата #върниобратно, чиято цел е да даде пример и да стимулира хората да се включват в бъдеще за създаването на по-добра училищна среда.

Идеята е приета радушно от много голяма част от випуска и сумата от 8000 лв., която първоначално е изглеждала огромна, е дори надхвърлена. Затова, в допълнение с нововъведенията към образователната система, гимназията ще има възможност да раздаде и парични награди на заслужилите ученици през идната година.

„#върниобратно събуди голям интерес и ще бъде продължена от випуск 2003, като по този начин ще се върне доброто, което училището е дало на своите възпитаници. С нашата инициатива се надяваме да сме първите, но не и последните и целим да я превърнем в традиция не само за ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, но и за много други училища, които могат да станат част от това просветителско дело“, каза Атанас Ганчев, възпитаник на випуск 2002.

Всеки, който иска да се включи в подобнa инициатива, може да открие повече информация с хаштага #върниобратно във Facebook.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles