32.8 C
София
петък, юли 19, 2024
spot_img

Преглеждат безплатно деца за сколиоза в УМБАЛ – Бургас

Кампания за предотвратяване на гръбначни изкривявания и други ортопедични проблеми при децата започва в Университетската многопрофилна болница за активно лечение – Бургас. От 26 септември т.г. в ортопедичния кабинет на Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ ще се извършват безплатни прегледи на деца в предучилищна и училищна възраст.  Часове се записват всеки работен ден между 10.30 и 12.30 ч. на тел. 0888 921069.

Прегледите са и за активно спортуващи деца, оплакващи се от болки в краката и ходилата, защото при тях често се получават травми. Инициативата е на Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас и МЦ „Св. Николай Чудотворец“ и е свързана с началото на учебната година. Това е и времето, когато децата започват да носят тежки раници на училище.

„Теглото на раницата на един ученик не трябва да е повече от 10-12% от неговото тегло. Ако забележите, че детето се навежда напред, това означава, че раницата му тежи. Неправилно избрани и тежки раници могат да доведат до изкривяване на гръбнака и проблеми с кръвообращението“, обясни д-р Стоян Христов, началник на Отделението по ортопедия.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles