10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Сдружение „Клъстер на здравните региони“ и доц. д-р Андрей Кехайов с голямо дарение за болницата в Кърджали

„То не е първото за лечебното заведение. Хвала на човека с добро сърце!”, казва с благоданост директорът проф. Тодор Черкезов

Доцент  д-р Андрей Кехайов – председател на Сдружение „Клъстер на здравните региони“ (Повече вижте ТУК) направи голямо дарение на  Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. То е от медицински предмети и консумативи, които са крайно необходимо за посрещане на предизвикателството коронавирус COVID-19. Това съобщи за „Следвай ме” директорът на лечебното заведение проф. Тодор Черкезов и подчерта, че това не е първото дарение от доц. Кехайов.

„Дарението от доц. Андрей Кехайов е безвъзмездно. То се състои от пет броя специализирани медицински легла и 4 000 броя предпазни маски, които са много необходими за медиците.  Стойността му е  за около 15 000 лева”, поясни  Надя Зидарова, експерт връзки с обществеността на лечебното заведение.

Директорът  проф.Тодор Черкезов изказа благодарност на дарителя за поредния хуманитарен жест към лечебното заведение.

„То не е първото дарение за лечебното заведение от доц. Кехайов. Той неведнъж ни е предоставял неща, от които сме имали нужда, но е от хората, които не обичат да се говори, когато проявява такива жестове. Хвала на човека с добро сърце!”, казва с благоданост директорът проф. Тодор Черкезов.

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение „Братан Шукеров” в Смолян –д- Марин Даракчиев заяви, че в този труден момент, както и преди това, се отзовават доста фирми, сдружения и фондации, сред които и тази на доц. д-р Кехайов, които искат и помагат, като даряват освен маски и апаратура за нуждите на лечебното заведение.

Фирмите „Анри-64” и „Рубела” са предоставили  маски и дезинфектанти  за служителите на общинската администрация в Смолян и на редица други институции.

Проф. Черкезов – директор на болницата в Кърджали посочи, че независимо от голямото дарение лекарите имат нужда и от предпазни шлемове. Той изрази надежда, че ще се намерят и други дарители, които ще предоставят още маски и дезинфекционни материали, които се изчерпват твърде бързо, тъй като лечебното заведение държи на хигиената и отличната дезинфектация.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles