14.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Сладкиш с плодове от компот

Ако имате останали компоти в килера, не  бързайте да ги изсипвате в джибрето за ракия.От тях можете да направите нещо твърде вкусно, което е подходящо както за закуска на домашните и за десерт,така и за чудесно сладко допълнение към кафето с приятелки. Най-доброто за вашата трапеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ (виж ТУК).

В миналото този сладкиш с плодове от компот беше твърде разпространен. Рецептата му дори не се записваше, знаеше я всяка българска жена.

Продукти: 1 буркан компот, ½ пакетче масло, 4 яйца, 1 ½ чаена чаша захар, 1 ½ чаена чаша брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия.

Приготвяне:  Маслото се разтопява на дъното на подходяща за печене кръгла тава, върху него се нареждат плодовете от компота (ако ви се стори, че са малко, добавете от втори компот). С миксер се разбъркват яйцата и захарта, прибавя се брашното, бакпулверът и ванилията. Рядкото тесто се изсипва върху плодовете. Пече се. След изпичането, още докато сладкишът е горещ, се обръща върху тортена чиния и се сиропира с водата от компота.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles