14.2 C
София
събота, май 4, 2024
spot_img

Безплатни онкологични прегледи в Пловдив

Те ще бъдат в университетската болница “Свети Георги”, не се изисква направление, нито предварително записан час  

Безплатни прегледи за риск от онколгични заболявания организират в Клиниката по лъчелечение към Университетската болница “Свети Георги“ в Пловдив. Отворените врати ще се проведат от 5 до 7 февруари от 9.00 до 13. 00 часа без предварително записан час, съобщиха от лечебното заведение.

“Денят за борба с рака е добър повод да си припомним колко e важна ролята на профилактичните прегледи. Точно затова насочваме вниманието към тях и организираме безплатни консултации, като възнамеряваме подобни кампании да се осъществяват няколко пъти в годината. Хората трябва да ценят и пазят здравето си, да бъдат информирани и активно да участват в скрининговите програми, а при необходимост да бъдат спокойни, че ще получат подкрепа и качествено лечение, каза новият началник на Клиниката по лъчелечение доц. д-р Веселин Попов.

Той подчерта, че в нея се работи с най-висок клас модерна медицинска апаратура и се използват най-новите техники за облъчване, благодарение на което се гарантира персонализирано и ефективно лечение на всеки пациент.

Желаещите могат да заповядат за безплатен преглед в База I на университетската болница на бул. Васил Априлов 15А. След консултация и при необходимост всеки ще бъде насочен за допълнителни изследвания в най-кратки срокове.

Пациентите ще се приемат в обновената сграда, в която от тази седмица е преместена амбулаторията и регистратурата. Целта е да не се смесва пациентопотокът и да се оптимизира работата с постоянно нарастващия брой пациенти, които желаят да се лекуват в клиниката. В следващите седмици предстои изграждане на пешеходна пътека между двете сгради на клиниката.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles