7.1 C
София
неделя, април 28, 2024
spot_img

Българските национали грабнаха медалите на Африканската купа

Те донесоха златото и среброто по триатлон и акватлон в Египет

Състезатилите от Националния отбор по триатлон завоюваха златни и сребърни медали на Африканската купа по триатлон и акватлон. За съжаление, както при повечето спортове, особено при младежите, състезанията се организират от треньора без финансиране от страна Националната федерация. С болка бе споделено, че и тези успехи са постигнати единствено с финансиране от родителите и негов безвъзмезден труд и средства на клуба, в който членуват. Треньор на групата българчета, състезатели на столичния СКПСТ Космос – Борис Божилов – Бруно.

На своята фейсбук страница Борис Божилов Бруно споделя: „Селена Влахова спечели Златен медал в акватлона при жените, успех за състезателката, който ще се отрази в класирането ѝ в световната ранглиста по акватлон при жените. Сребърен медал в триатлон (супер спринт) при девойките 16/17г., завоюван непосредствено след дълго 16 часово пътуване, без почивка.“

Александър Божилов, роден през 2005 г., се взе първо място на спортната сцена с два блестящи успеха в триатлона и акватлона. Златният медал в триатлона при младежите не само бе победа, а истинско доминиране, като остави голямо разстояние пред втория състезател. В акватлона, въпреки трудностите и умората от предишната надпревара, Александър завоюва втория златен медал, след като през цялото време се бори с опитния чех Коближек, който е профилиран акватлонист и заема 11-то място в световната ранглиста.

Този подвиг не само укрепи позициите на Александър в световната ранк листа като го изкачи от 22-ро място на около 10-то място сред мъжете, но и му отвори вратата към нови върхове и предизвикателства. Със своята упоритост, талант и амбиция, той носи не само слава за себе си, но и вдъхновение за младите спортисти по света.

Мира Георгиева (р.2006 г.): Злато при девойките под 19 г., спечелен след много трудна борба с италианка и азербайджанка. Тази ценна победата ще донесе точки на състезателката в ранглистите с класации при младежите и по нации.

Треньор на групата българчета, състезатели на столичния СКПСТ Космос – Борис Божилов – Бруно. Финансиране на състезателите: собствени средства и средства на спортния клуб към който членуват.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles