13.5 C
София
четвъртък, май 9, 2024
spot_img

Днес Бети Уайт щеше да навърши 100 години

Ако беше жива, днес актрисата, която бе способна да разсмее и най-отчаяната домакиня, щеше да навърши 100 години. За жалост обаче тя напусна този свят през вечерта на 31 декември, едва няколко часа преди настъпването на новата 2022 г.

Златното момиче на Холивуд Бети Уайт е получила инсулт шест дни преди да почине, предават американски медии. TMZ съобщи, че причината за смъртта на актрисата е посочена в смъртния акт като „мозъчно-съдов инцидент“.

Таблоидът съобщи, че източник, близък до семейството, казва, че Бети е била контактна в дните след инсулта, но е починала в съня си у дома близо седмица по-късно.

Носителката на награда „Златен глобус“ щеше да отбележи личния си празник с голямо събитие, наречено „Един век младост“, защото до самия си край тя бе запазила свежото си чувство за хумор и младежкия си дух, с които печелеше симпатиите и уважението на всички, имали честта да се докоснат до нея.

Бети Уайт е родена на 17 януари и по този повод подготвяше филм за живота си. Лентата под името Betty White: 100 Years Young – A Birthday Celebration е режисирана от Стив Ботухър и Майк Тринклайн. В нея зрителите ще видят какво се случва по време на снимките на различни сериали с нейно участие, как се забавлява актрисата в свободното си време и как празнува юбилейния си рожден ден.

Сюжетът включва и най-добрите периоди в нейната кариера, като ролята на Роуз в Golden Girls, когато тя е домакин на Saturday Night Live, заснема реклама за Super Bowl и играе Сю Ан в The Mary Tyler Moore. Специална част от филма ще покаже значението на Бети Уайт като първата жена, която продуцира шоуто „Живот с Елизабет“ и е номинирана за награда „Еми“. Ще се появят много имена от филмовата индустрия, като Райън Рейнолдс, Тина Фей, Робърт Редфорд, Клинт Истууд, Морган Фрийман и други.

Малцина знаят, че преди да стане известен комик, Уайт е член на Американските женски доброволчески служби. Вярвате или не, тя кара камион PX по време на Втората световна война. Малко след като завършва гимназията в Бевърли Хилс през 1939 г., Уайт започва звездната си кариера като „момиче по телефона“ във вечерно шоу.

Бети никога не е бил срамежлива. Тя публично признава, че първият й брак с военния пилот Дик Баркър през 1945 г. се основава единствено на секса. След като прекарват шест месеца в леглото, те решават да се разведат. Вторият й съпруг е Лейн Алън, но тя решава да се укроти напълно, когато среща третия си съпруг Алън Лудън. Уайт никога не е имала свои деца.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles