13.9 C
София
понеделник, май 20, 2024
spot_img

Жълт код за студ в 13 области

Минималните температури ще са между -4° и -14° С, в София ще е около -8°, максилните ще бъдат между -1° и -4° С

Жълт код за опасно и студено време обявяват от Националния институ по хидрология и метеорология (НИХМ) в 13 области в петък, съобщиха оттам.

През нощта от север облачността ще се увеличава и ще е значителна. Ще духа слаб, в Северна България умерен северозападен вятър, съобщиха от Минималните температури ще са между -9°С и – 4°С, в София – около -8°С. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Утре облачността ще намалява до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух.

Жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури е обявен в 13 области на страната – София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. В тези райони се очакват минимални температури от -9°С до -14°С. Максималните температури ще са между -1°С и 4°, в София – около -1°С.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles