15.2 C
София
сряда, май 8, 2024
spot_img

Илон Мъск заплаши със съд технологичния гигант „Microsoft”

Собственикът на „Туитър” Илон Мъск заплаши със съд технологичния гигант „Microsoft”. Той твърди, че компанията, чийто съосновател е Бил Гейтс, е използвала данни от социалната мрежа без разрешение.

„Те са обучени да използват незаконно данни от „Twitter”. Време е за съдебно дело“, заяви милиардерът.

Новината идва след като „Microsoft“ обяви, че ще спре достъпа на „Туитър” до една от платформите си за онлайн реклама.

Пред Би Би Си от компанията отказаха да коментират обвиненията на Илон Мъск.

Той реагира на плана на Microsoft да премахне Twitter от своята корпоративна рекламна платформа, но не предостави допълнителни подробности или доказателства в подкрепа на твърдението. Microsoft отказва да коментира. По-рано компанията заяви, че нейната рекламна платформа „няма да поддържа Twitter“ от вторник, 25 април. В резултат на това купувачите на реклами няма да имат достъп до акаунтите си в Twitter чрез инструмента за управление на социални мрежи на Microsoft. „Другите социални медийни канали като Facebook, Instagram и LinkedIn ще продължат да бъдат достъпни“, заявиха от технологичния гигант.

Oткактo купи Twitter за 44 млрд. долара през октомври 2022, Мъск съкрати работната сила с около 80% и се опита да подобри финансите на компанията чрез мерки, сред които таксуване на потребителите за верифициране на профилите със „синя отметка“. През последните месеци големи компании, включително производителят на iPhone – Apple, спряха рекламирането в платформата поради опасения относно начина, по който се модерира съдържанието в сайта.

През ноември Мъск заяви, че Twitter е отбелязал „огромен“ спад в приходите и обвини активистите, че оказват натиск върху рекламодателите. Миналата седмица той каза, че „почти всички рекламодатели са се върнали или са заявили, че ще се върнат“ в Twitter. Милиардерът добави, че Twitter може да бъде на печалба до второто тримесечие на 2023 г. и че е готов да продаде компанията, ако се появи подходящият човек.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles