15.8 C
София
сряда, май 8, 2024
spot_img

Наши бойци сформираха българо-македонски легион в Украйна

Македенско-български батальон е бил образуван и към този момент се бие на територията на Украйна. Новината пристигна от парламентарно запитване към военния министър Драгомир Заков от Българска социалистическа партия. Момчетата, които изясняват, че съставляват цялост от патриоти от двете страни, подготвени да защитят свободата и международния мир, не престават да набират доброволци. По информация от обществените мрежи към този момент десетки са отпътували край Ирпен, с цел да отбраняват района от съветската експанзия.

“ Мисията ни е миротворческа „, безапелационни са от организацията. Тя е образувана от доброволци, само че с военно обучение и се търсят нови попълнения точно с такова.

От България те са изнесли любителски дронове, с които реализират наблюдаване върху съветските сили.

Чуждестранният легион “ Тодор Александров “ стартира задачата си при започване на месеца, когато реализира контакт с украинските управляващи за официализирането на бойната група като част от териториалната защита на страната. Преди да започва дейности “ на терен “ всеки доброволец минава строго образование с техниката, дружно с грузински, украински и английски бойци.

Посолството на Украйна би трябвало да утвърди всеки един участник. За да стане част от легиона, той би трябвало да има боен опит и да знае по какъв начин да борави с оръжия и да се оправя във военни обстановки.

Депутатите от Българска социалистическа партия Благовест Кирилов и Иван Петков са декларирали въпрос за бойната група към Заков дали има информация за учредяването му у нас и дали съществува законова наредба за сходни дейности.

Източник: Новини 247

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles