23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
spot_img

Обитатели на катун пребиха с тояги двама мъже

Нападнати са 85-годишен мъж и сина му, направили им забележка да не хвърлят пиратки, инцидентът се е случил в Бургас

Баща и син са били пребити с тояги в Бургас от обитатели на катун, след като направили забележка за хвърляне на пиратки. Инцидентът е станал в района на товарната гара. Според информацията на МВР около 19:30 ч. на 6 март група мъже от малцинствен произход нападнали и нанесли побой над двамата мъже, които са на 85 и 49 години.

„Излязоха около 20 човека. 4 от тях носиха тояги, бягаха към нас. Баща ми е на 85 години, опитах се да го защитя, но успяха да му нанесат два удара в гърба. Счупиха му реброто, гръдният му кош е пробит“, разказа пред БГНЕС пострадалият Димитър Михов.

Нападнатите мъже са откарани в Университетската болница в Бургас, като бащата действително е със счупено ребро и контузия на белия дроб, а синът е с фрактура на лакътна става и съмнение за скъсано сухожилие.

Полицията е задържала по случая седем мъже от Сливен на възраст от 16 до 40 години. От години сливенски семейства живеят в незаконни биваци, разположени в близост до ж.п линия в града и в близост до индустриална зона.

Собствениците на складове и работилници до катуните се оплакват от непрекъснати набези и грабежи. Напрежението е ескалирало, след като един от собствениците на работилница в региона е направил забележка за хвърлена бомбичка.

От полицията казват, че всеки месец катунът се разтурва и ромите се прибират в Сливен, но след известно време отново се връщат. В района те се препитават с кражби и предаване на скрап.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles