16.1 C
София
сряда, май 8, 2024
spot_img

Пуснаха клип с вампири срещу антиваксърите в Москва (ВИДЕО)

Здравните власти в руската столица Москва предприеха твърде необичайна и забавна мярка срещу антиваксърите. В кампания за популяризация на имунопрофилактиката и оборване на всякакви твърдения срещу нея, те намериха изненадващ съюзник.

В клип на тази тема са включени кръвожадни вампири – баща и дъщеря с плашещ вид и оголени зъби.

По време на посещение при лекар те питат дали е безопасно момичето да пие кръв от неваксинирани.

След като той ги предупреждава,че е по-добре изобщо да не се пие кръв, докторът ги предупреждава, че все пак, ако се наложи, не бива да близват кръв от неваксиниран човек, защото тя може да бъде “много опасна”. След това медикът им  излага ползите от имунопрофилактиката.

„Значи затова някои родители отхвърлят ваксинациите? Да ни попречат да хапем децата им?”, пита бащата – вампир.

Видеото завършва със съобщение, призоваващо родителите да ваксинират децата си.

Преди броени дни градските власти на Москва започнаха заседания с цел да намерят възможно най-добрия начин за разширяване на обхвата на имунизациите. Те препоръчаха те да станат задължителни.

Световната здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ предупредиха през юли, че нивото на ваксинация по света “опасно” ниско – в много случаи поради нарастващо подозрение към ваксините.

СЗО също заяви през август, че случаите на морбили нарастват бързо в Европа и подават сигнал за тревога за степента на ваксинация.

Русия беше сред четири държави – заедно с Украйна, Казахстан и Грузия – в които са 78 процента от случаите на морбили през първите шест месеца на 2019 година.

Движението „анти-вакс“ е подхранвано от лъжливи твърдения, че ваксинациите причиняват заболяване или състояния като аутизъм.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles