8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Спаначената каша – енергийна бомба

Тази суперхрана има антиканцерогенни свойства, подобрява зрението – предпазва от катаракта, отговорна е за здравето на кожата и костите

Какво по-вкусно точно през месец май от храна, приготвена от свежи листни зеленчуци. Спаначената каша е една възможност, която се явява истинска енергийна бомба. Само по себе си спанакът е суперхрана – витамини А, К, D и Е, магнезий, желязо и калий. Интересното при него е, че полезните му свойства не се унищожават дори при темична обработка.

Вкусно с АВАНТИ (ТУК)

Ниското съдържание на калории и същевременно богатството на фибри дава мощност и енергия на тялото. Той заздравява костната система и подобрява визията и здравето на кожата. Спанакът съдържа големи количества флавоноиди, които са известни с антиканцерогенните си свойства. Те могат да забавят клетъчното делене и злокачественото изменение на клетките, водещо до рак. Той е доказано средство най-вече срещу рак на простатата. Освен това, този зеленолистен зеленчук е богат на каротеноиди, които предпазват от катаракта и дегенерация на макулата, предизвикващи слепота.

„Следвай ме” ви предлага една рецепта за каша със спанак, която съдържа куп ползи за вашето здраве. Можете да я сервирате с чажша бяло вино или бира. Стоките от магазини АВАНТИ са най-доброто за настроението на вашата трапеза (виж ТУК).

Продукти: спанак – 400-500 г (замразен или изчистен и нарязан на ситно), картофи – 2 броя, кромид лук – 1 глава, морков – 2 броя малки или 1 голям, сол – на вкус, олио – 0,5 водна чаша.

Приготвяне: Ако спанакът е пресен, се изчиства и нарязва на ситно. Обелените и нарязани картофи, лукът и морковите се сваряват до полуготовност в малко вода. Ако спанакът е пресен, се попарва с вода и също се пасира. Цялата смес се прехвърля в тенджера в олио и се задушава до пълна готовност. Посолява се на вкус. Поднася се с парченца сирене.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles