8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Филмът „Навални“ на 26 май (ТРЕЙЛЪР)

Ще бъде излъчен по HBO и CNN в HBO, режисьор е Даниел Роер

Документалният филм на режисьора Даниел Роер „Навални, продукция на HBO Max и CNN Films, съвместно с Fishbowl Films, Raefilm Studios и Cottage M, ще бъде достъпен за гледане у нас в стрийминг платформата HBO Max от четвъртък, 26 май. Документалният филм е дело на режисьора Даниел Роер.

Алексей Навални оцелява при опит за покушение чрез отравяне със смъртоносен нервнопаралитичен агент през август 2020 година. По време на няколкомесечното му възстановяване излизат шокиращи разкрития за опит за убийство и въпреки това той решава да се върне у дома. Осъзнавайки рисковете за безопасността си, той доброволно се завръща в Русия на 17 януари 2021 г. и е арестуван веднага след кацането си в Москва. На 17 януари 2022 г. се навърши една година, откакто Навални е в затвор, като претекст е предишна условна присъда и нарушаване на ограничение за напускане на Русия.

Режисьорът Даниел Роер, споделя: „Да имаш място на първи ред, докато снимаш този филм, беше преживяване, променящо живота. Благодарен съм на HBO Max и CNN Films за тяхната непоколебима подкрепа и техния ангажимент да дадат огромна платформа на невероятната история на един човек и неговата борба срещу авторитарния режим.”

Роер изследва живота и работата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, който след години на активни действия срещу корупционни практики, печели мощни врагове, включително президента Владимир Путин.

През август 2020 г. самолет, пътуващ от Сибир за Москва, каца аварийно. Един от пътниците, руският опозиционер Алексей Навални, е изключително зле. Той е откаран в местна сибирска болница и евакуиран в Берлин, където германското правителство в последствие оповестява, че е бил отровен с вещество от химичната група „новичок“ – смъртоносна нервнопаралитична отрова, свързвана със случаи на атаки срещу други противници на руското правителство.

В Германия, възстановяващият се Алексей Навални започва да работи в тясно сътрудничество с международните организации Bellingcat и CNN за разследването на покушението срещу него.  Открива се връзка между отровното вещество и руските служби за сигурност, която бива отречена от Кремъл.  Разкриващ и отварящ очите, документалният филм „Навални“ показва смелостта и безкрайна борба за демокрация на политическия активист, дръзнал да застане срещу правителството, което се опита да заглуши гласа му.

Президентът Владимир Путин отрича каквото и да е участие в покушението и обвинява медиите, които разпространяват новини за случая за замесени в „информационна война“, подпомагана от враждебни към Русия чуждестранни специални служби. В „Навални“ режисьорът Даниел Роер разкрива смел и противоречив кандидат за президент, който е на ръба да жертва всичко в живота си, за да направи реформи в родината си.

Продуценти на „Навални“ са Одеса Рей от Raefilm Studios, Даян Бекер и Мелани Милър от Fishbowl Films и Шейн Борис от Cottage M.

Ейми Ентелис и Кортни Секстън от CNN Films и Мария Певчих са изпълнителни продуценти.

HBO Max притежава права за стрийминг на териториите, в които присъства официално, включително в България.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles