20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
spot_img

Щедри стипендии за даровити кандидат-студенти

Програмата на INSAIT е за над 1 млн. лв., за четири години ще се отпускат 72 000 лв. на най-изявените младежи в математиката и информатиката

Щедри стипендии ще отпуска Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от Министерския съвет. Днес оттам обявиха началото на нова стипендиантска програма за развитие на технологични лидери EXPLORER (EXcellence Program in technoLOgy and REseaRch), която ще осигури безпрецедентна подкрепа на български таланти в областта на математиката и информатиката да се развиват в страната ни и да постигат резултати на световно ниво тук.  Тя беше представена в присъствието на министър-председателя акад. Николай Денков.

Чрез нея кандидат-студентите, а впоследстиве и студенти, ще бъдат подкрепени със стипендии от 72 000 в рамките на четири години. Целта е да се фокусират върху образованието си, като в същото време работят по проекти в иновативни сфери, като големи езикови модели, компютърно зрение, роботика, машинно обучение, алгоритми и др. Отделно на това програмата EXPLORER включва както платени летни изследователски стажове в INSAIT, така и инженерни стажове в развойните отдели на високо-технологични компании. Повече за програмата вижте ТУК.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles