3.3 C
София
вторник, декември 5, 2023
spot_img

61-годишна жена е тежко ранена след падане в шахта

Летяла е 4-метра в нея, настанена е в реанимацията на болница „Света Анна“ с множество счупвания, включително и гръдния кош

Жена е хоспитализирана спешно в реанимацията на болница „Света Анна“, след като е паднала в 4-метрова шахта в  София. Това съобщиха очевидци. Информацията бе потвърдена и от Центъра за спешна медицинска помощ.

Дупката е на кръстовището на ул. „Веслец“ и бул. „Княз Дондуков“, а инцидентът се е случил в петък вечерта. Сигналът за линейка е подаден от минувачи в 19.15 часа.

Столичанката е в изключително тежко състояние. Тя е с множество травми – фрактура на гръдния кош, счупен крак, избити зъби и комоцио. Пострадалата е на 61 години и се е прибирала от клон на банка наблизо, в който работи. Въпросната шахта е много стара и преди десетилетия се е ползвала за кюмюр. Капакът й е бил нестабилен. От Столична община, която веднага изпрати екипи от аварийната си дирекция и строителния контрол поясниха, че тези съоръжения за грижа на живеещите в кооперацията. На етажната собственост ще бъде съставен акт.

Пострадалата може да зеведе дело до живеещите и да поиска солидно обезщетение, коментираха адвокати.

„Следвай ме“ припомня, че англичанка получи рекордно обезщетение за падане в шахта с отворен капак в Банско през 2015 година. С извънсъдебно споразумение общината в градчето удовлетвори част от финансовия иск на чужденката. Първоначално тя подаде иск. Благоевградският окръжен съд й присъди 50 хил. лв. обезщетение за претърпените болки и страдания, както и около 75 хил. лв. за имуществени вреди, след това Софийския апелативен съд добави още 20 000 лв. към обезщетението. Общината веднага обжалва присъдата на столичните магистрати, но преди делото да продължи в последната съдебна инстанция, на 3 март 2023 г. тя изтегли жалбата си, след като се договори с адвоката на пострадалата за около 100 000 лв. обезщетение.

При падането британската гражданка е счупила тазобедрената си става. В Многопрофилната болница в Благоевград й я сменили, но след като се прибрала в Англия, се наложила нова смяна на ставата, после още няколко пъти лекарите намествали бедрената кост.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles