8.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Гнезда от спагети с кайма

Всяка домакиня има своят кухня, своите рецепти и менюта за  семейството си. Колкото и  вкусни да са ястията, домашните започват да се мусят, ако те започнат да се повтарят.

Качество по
джоба на всек

„Следвай ме” ви предлага едно по-различно блюдо, подходящо за всички вкусове. То е идеално за почивните дни, когато всички се събират около трапезата в очакване да хапнат нещо вкусно. За гнездото от спагети с кайма е подходящо  червеното вино. Така го консумират италианците. То може да се сервира и с бяло вино или бира според предпочитанията. Всичко  за вашата трапеза на едно място във веригата магазини АВАНТИ. Те се намират ТУК и ТУК.

Продукти: спагени – 400-500 , кайма – 250-300 г, домати – 100 г, твърдо сирене от типа на кашкавалените – 50-70 г, кромид лук – 50 г, олио или зехтин – 1 ½ супена лъжица, кетуп – 2 супени лъжичи, майонеза – 2 супени лъжици, свеж магданоз (с него се посипва ястието при поднасянето), вода – 50-70 г, сол – на вкус, млян чеен пипер – на вку

За соса се смесват майонезата и кетчупа.

Приготвяне: Кромид лукът се изчиства, нарязва на дребно и се прибавя в каймата. Осолява се и се опиперва, омесва се.

Кипва се вода с 2 чаени лъжички сол. Слагат се спагетите и се сваряват до полуготовност. Съдът за печене се намазва с олио. Спагените се полагат навити във формата на гнездо. Това става, като се навиват на вилица и се поставят във формата. Намазват се със соса. В гнездото се слага от аймата с лук. С нарязаните на ситно домати се посипват гнездата. Посипва се и настърганото сирене. Пече се. Когато блюдото е готово, се посипва със ситно нарязан магданоз.

Следвай ме – Кухня

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles