15.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Ваксинацонни пунктове през уикенда и юли

Ваксинационни пунктове на открито ще бъдат организирани на много места в страната. В тях всеки желаещ ще може да избере една от четирите одобрени в Европейския съюз ваксини срещу COVID-19.

През тази събота и неделя ще има осем „зелени коридора“ за ваксинация София. Наред с трите пункта в столичните молове – Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, които работят от 13.00 ч. до 18.00 ч., имунизация ще се извършва и в четири столични парка – Борисовата градина, Южния парк, Северния парк и парк „Дружба“.

Мобилният ваксинационен пункт от кв. „Красна поляна“ ще бъде преместен в кв. „Христо Ботев“, район „Слатина“. Той ще се намира в сградата на читалище „Асен Златаров“ и ще работи от 09.00 до 16.00 ч.

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване.

В събота, 26 юни, и в неделя, 27 юни, от 10.00 до 16.00 ч.  Плевен на пл. „Възраждане“ пред Мавзолея също ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина по избор срещу COVID-19. Ваксинацията ще се извършва след представяне на документ за самоличност.

Регионалната здравна инспекция в Стара Загора организира мобилни ваксинационни пунктове на открито. Екипът ще работи със следния график:

– на 25 юни в с. Хрищени, с. Колена, с. Преславен, с. Хан Аспарухово и с. Руманя;

– на 7 юли от 9.30 ч. в гр. Павел баня.

В община Казанлък ваксинационните пунктове ще работят по следния график:

– на 8 юли от 9.30 ч. в с. Средногорово; от 10.30 ч. в с. Бузовград; от 11.30 ч. в с. Овощник; от 12.30 ч. в с. Кънчево; от 13.00 ч. в с. Ръжена;

– на 9 юли  от 9.00 ч. в с. Копринка; от 10.30 ч. в с. Дунавци; от 11.30 ч. в с. Голямо Дряново.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles