15.5 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Ахмед Доган и Делян Пеевски със социална кухня към БПЦ

Проектът, който ще се финансира от дарителски средства, стартира пилотно към Софийската митрополия

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква. Това е съобщил Пеевски, след като заедно със заместник-председателя на партията Йордан Цонев се срещнаха с членовете на Светия синод, публикува на електронната си страница Движението за права и свободи.

Проектът ще стартира пилотно към Софийската митрополия, като след това ще се разгърне и в други митрополии. Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност. Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения, се посочва в съобщението и се изтъква, че Светият синод на Българската православна църква е приел с благодарност идеята. От ДПС информират, че на срещата са били набелязани стъпките за нейната реализация.

В съобщението се посочва, че на нея са присъствали Високопреосвещените митрополити Великотърновски – Григорий, Ловчански – Гавриил, Пловдивски – Николай, Варненски и Великопреславски -Йоан, Неврокопски – Серафим, Русенски – Наум, Старозагорски – Киприан, Врачански – Григорий, Видински – Даниил и Доростолски – Яков.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles