16.1 C
София
сряда, май 8, 2024
spot_img

Пчелният прашец – броня срещу вирусите

Укрепва имунната система, подобрява концентрацията и усилва паметта, истински природен козметик е за кожата

Пчелният прашец е една от невероятните съкровищници на хранителни и лечебни вещества в природата. Той е полезен, тъй като съдържа богато разнообразие от хранителни вещества, включително протеини, витамини, минерали, аминокиселини и ензими. Затова е ползите му за здравето са неизчерпаеми. Накратко, той е броня срещу вирусите.

Укрепва имунната система

Пчелният прашец съдържа високи нива на антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и да подобри имунната система. Затова се препоръчва чеана лъжичка от него да се приема всяка сутрин в чаша мляко, топла вода или чай. Течностите обаче не бива да бъдат много горещи, за да не убият част от полезните му съставки.

Дава енергия

Това се дължи на витамини от група B, които помагат за преобразуването на храната в енергия. Така организмът получава допълнителна защита срещу инфекциите. Ако наскоро човек е претърпял операции или има наранявания, се намалява вероятността от инфектиране. Същевременно се ускорява и зарастването им.

Подобрява паметта и концентрацията

Някои изследвания показват, че пчелният прашец може да подобри паметта и концентрацията, благодарение на високото съдържание на ацетилхолин, което е важно за функционирането на мозъка. Макар и човечеството да не е пристрастено към него, както към кафето за ободряване, това богатство от природата е отлично и в това отношение.

Подпомага здравето на кожата

Този истински естествен козметик съдържа витамини и антиоксиданти, които подобрят здравето на кожата и предпазват от възпаления. Освежава я, а приложен към маската за лице, прави чудеса.

Противопоказания

Въпреки ползите, той може да бъде вреден за хора с алергии към пчелни продукти. Също така, трябва да се внимава при приемането му, тъй като може да взаимодейства с някои лекарства или да предизвика нежелани ефекти при някои хора. Винаги е добре да се консултирате с лекар или специалист, преди да започнете да го приемате, както и каквато и да е друга добавка.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles