11.8 C
София
петък, май 3, 2024
spot_img

Майката на доц. Атанас Мангъров чукна стотака в пълна кондиция

Баба Маруля от село Българи навъртя един век в добро здраве, отрупаха я с подаръци, духна свещите на тортата без да се задъха нито за миг

България се сдоби с двама столетници за по-малко от седмица. И двете са дами и в добро здраве и кондиция за годините си.

Едната от тях е прелюбопитна персона. Това е майката на нашумелия в пандемичните години доц. Атанас Мангъров. Щастивата новина съобщи самият той във Фейсбук профила си на 20 февруари, когато тя е родена. Хиляди поздравиха за юбилея д-р Елена Костова Мангърова в социалната мрежа. 1 200 са коментарите под новината за навъртения век, 341 души споделиха в своите профили фотомомента от събитието.По данни от Търговския регистър д-р Елена Костова Мангърова е съдружничка в бизнеса на своя син, който има частен кабинет. Пак по данни на пенсионерския вестник „Ретро” д-р Мангърова е купила през 2005 г. апартамент от 174 кв.м. на ул. „Оборище” на пъпа на София, на последния етаж в стара кооперация в съседство с дома на Лили Иванова. Жилището е спазарено от децата на покойния актьор Апостол Карамитев – Момчил и Маргарита, които в началото на промените са решили, че то не им трябва, тъй като емигрираха. Апартаментът сега се оценява за над 1 млн. лева. Д-р Елена Костова Мангърова е родена в Ивайловград. По-голямата част от лекарската й кариера е преминава в Стара Загора. Баща й е бил педиатър, но и свещеник. Майката на доц. Мангъров е завършила медизина в Загреб, Хърватия, по време на войната. Разказвала, че когато навремето пътувала за там, по гарите висели обесени партизани. Понеже били пет деца, се налагало да си помагат. Първо тя работела, за да помага на единия си брат да завърши медицина, после той работел и я подпомагал да следва.

Другата столетница е баба Марула от село Българи, която днес, на 22 февруари отпразнува своя 100-годишен юбилей.

За да я поздравят за празника, лично до дома й отидоха кметският наместник на селото г-жа Недка Лапчева и представители на общинска администрация – Царево, съобщиха оттам. Баба Маруля, която е невероятно бодра за годините си, духна без да се задъха свещите на тортата за юбилея, която й поднесе Таня Янева директор дирекция ОЗКССД . Тя й поднесе и огромен букет, както и поздравителен адрес от кмета на община Царево – Георги Лапчев. Баба Маруля бе посетена и от много други гости. На всички тях тя пожела да достигнат нейната възраст в добро здраве, а щастието никога да не ги напуска.

Екипът на „Следвай ме“ пожелава на юбилярките много здраве и духовни радости!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles