13.8 C
София
вторник, април 30, 2024
spot_img

Безплатни прегледи за инконтиненция в „Майчин дом“

Специализираната АГ – болница “Майчин дом” организира безплатни прегледи за жени, които имат проблем със задържане на урината (стрес инконтиненция) . Консултациите ще започнат от 12 февруари и ще се провеждат в продължение на две седмици. Прегледите ще се извършват между 13.00 и 16.00 часа. Консултант за лечението ще бъде изпълнителният директор на “Майчин дом” доц. Иван Костов. Всяка жена, която проявява симптомите, описани по-долу, ще може да се прегледа, след предварително записване на час с обаждане на телефон 02/9172 400 между 10.00 и 12.00 часа.

Стрес инконтиненцията представлява неволно изпускане на урина, което е причинено от повишено налягане в корема. То се появя най-често при извършването на дейности, които изискват сила и причиняват напрежение в тялото.

“Ако Ви се е случвало неконтролируиемо да изпускате урина, докато кихате, кашляте, спортувате или вдигате тежко, не бива да се притеснявате, а да се консултирате със специалист.”, съветва изпълнителният директор на най-голямата АГ болница у нас, доц. Костов.

Причините за стрес инконтиненцията могат да бъдат различни. Възпаление на пикочните пътища и образувания по лигавицата са част от виновниците за незадържането на урина. При жените оплаквания могат да се появят в резултат на смъкване на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по естествен път. Друга причина, която би отключила това състояние, е менопаузата.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles